[Des]compuneri [Ne]inspirate (III)

24 iunie, 2009 at 16:42 (by Teo Yahimov, Descompuneri Neinspirate) (, , , , , )

natura_statica_032-1Un nou capitol…
Intotdeauna este bine de stiut cand anume se termina o etapa din viata. Daca insisti a te mentine in ea dincolo de timpul rezonabil, iti vei pierde bucuria si simtul a ceea ce se afla in afara ei. Inchide cicluri, sau usi, sau capitole. Important este sa le poti inchide si sa lasi in urma momente ale vietii, momente care se incheie!

Ti-ai terminat munca? Ti s-a incheiat o relatie? Nu mai locuiesti in aceeasi casa? Trebuie sa pleci intr-o calatorie?… Poti petrece mult timp in prezentul tau, scufundandu-te in „de ce”-uri, in a revedea caseta si a incerca sa intelegi cum si pentru ce motiv se intampla cutare si cutare lucruri. Dar te vei consuma degeaba si la nesfarsit, caci in viata, tu, eu, prietenii, fratii tai, noi toti ne indreptam inevitabil catre… a inchide capitole, catre a da pagina, a termina etape sau momente din viata si de a merge inainte!

past-present-futureNu ne putem afla in prezent ducand dorul trecutului. Nici macar intrebandu-ne „de ce”. Ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat si trebuie sa te eliberezi, sa te desprinzi de trecut. Nu putem fi copii eterni, nici adolescenti intarziati, nici angajati ai unor firme care nu mai exista. Nici a pastra legaturi cu cei care nu vor sa aiba legaturi cu noi!

Trecutul a trecut. Nu astepta sa ti-l dea nimeni inapoi, nu te astepta sa te recunoasca nimeni, nu astepta ca vreodata cineva sa-si dea seama cine ai fi. Lasa deoparte resentimentul. Repetarea cu incapatanare a „filmului tau personal” iti va face rau sufletului si mintii si te va insenina si amarî.

Viata nu se afla decat inainte, niciodata inapoi! Daca treci prin viata lasand „usi deschise” pentru orice eventualitate, niciodata nu te vei putea desprinde de trecut, nici nu vei trai ziua de astazi cu multumire. Iubiri sau prietenii pe care nu ti le scoti din suflet? Posibilitati de a te intoarce? La ce? Nevoie de explicatii? Cuvinte nerostite? Taceri care au invadat cuvintele?

lonly2Daca le poti influenta chiar acum, fa-o! Daca nu, lasa-le sa se duca, inchide capitolele! Spune-ti tie insuti ca nu le mai vrei inapoi. Dar nu din mandrie sau orgoliu, ci pentru ca tu nu mai faci parte din acel loc din acea inima, din acea incapere, din acea casa, din acel birou, din acea meserie!

Tu insuti nu mai esti cel de acum doua zile sau trei luni sau un an. Prin urmare, nu exista nimic catre care sa te intorci. Inchide usa, da pagina, nici tu nu vei fi acelasi, nici modul la care te intorci nu va fi acelasi, caci nimic nu ramane instabil sau static in viata. Pentru sanatatea ta mintala si sufleteasca, desprinde-te de ceea ce nu se mai regaseste in viata ta!

Adu-ti aminte ca nimeni si nimic nu este indispensabil. Nicio persoana, niciun loc, nicio munca. Nimic nu este vital pentru a trai, pentru ca atunci cand ai venit pe lume, ai venit singur! Esti, asadar, obisnuit sa traiesti cu tine insuti si este o indatorire personala sa inveti sa traiesti singur, fara acea apropiere umana sau fizica, de care iti vine atat de greu sa te desparti astazi!

closed-upA se desprinde este un proces de invatare care, din punct de vedere uman, se poate realiza. Adu-ti aminte, nimic si nimeni nu este indispensabil. Este numai obicei, rutina, nevoie. Deci inchide, incuie, curata, arunca, oxigeneaza, desprinde-te, scutura-te, elibereaza-te!

Sunt multe cuvinte care inseamna sanatate psihica si pe oricare vei alege, te va ajuta sa mergi inainte in liniste! ASTA E VIATA! Mergi mai departe, fara sa mai privesti in spate!

3 comentarii

  1. yahimov said,

    gata… de maine o dau iar pe lucruri mai usoare…

  2. fnemaan said,

    interesant..foarte interesant..sa sti ca ai dreptate..daca vrei sa treci peste ceva ..si chiar iti propui asta… e chiar usor sa o faci…e …nu chiar asa usor ..da tot treci;))

  3. fnemaan said,

    aaa…uitasem//……Tine-o tot asa……si continua si cu lucruri de astea….

Lasă un comentariu